HACER PAN: pan de arroz integral

Este pan que voy a mostraros en el blog,  necesita dos subidas de la masa y será en la segunda subida que  le añadiremos la sal y otros ingredientes , en este caso pipas y arroz integral cocido, pero debéis saber que acepta los que vosotros imaginativamente queráis preparar.  Un factor importante para una buena…

Sushi Maki Vegetarià

El sushi es un pastisset d’arròs japonès, nosaltres farem la versió “maki ” embolicant arròs integral i verdures amb algues nori torrades. INGREDIENTS PER CADA PERSONA: Fulla d’alga Nori torrada –les vénen a les botigues bio- Mitja tassa d’arròs integral Trossets d’alvocat, api, xampinyons, seitan, formatge cremós, pastanaga, sèsam, pebrot escalivat, hummus, xampinyons……Al vostre gust….

Pastis de nous i pastanaga

INGREDIENTS: 4 ous 1 tassa de sirope d’arç o 2 de sucre mascavo 1 tassa d’oli 2 tasses de pastanaga crua ratllada 1 tassa de nous picades farina  (millor semi integral en comptes de integral sencera per tenir textura més tova) un sobre de llevat royal PROCEDIMENT Batem els ous amb el sirope d’arç, quan…

TE CHAI

INGREDIENTS te negre cardamom clau pebre negre gingebre nou moscada canyella. Normalment preparem una quantitat suficient per fer varies infusions i ho guardem en un pot de llauna amb tapa. PROCEDIMENT Barregem,  en sec, el te negre amb les espècies, la quantitat de cada una segons si ens agraden més o menys, el millor es fer…

Kombu (alga) amb cigrons

L’alga Kombu us neteja l’intestí i ajuda a l’evacuació. Potencia el sabor dels plats i és molt rica en iodo. És l’alga més recomanada per cuinar amb llegums ja que les fa més fàcilment digeribles. INGREDIENTS Una tassa de cigrons remullats tota la nit Cinc tasses d’aigua Una tira de 5cm d’alga Kombu Llorer Sal…

Hummus

  INGREDIENTS: Cigrons cuits tahin -crema de sèsam- all llimona pebre vermell PROCEDIMENT: Barregem un pot de cigrons cuits ,dues cullerades de tahin, el suc d’una llimona, l’all i una mica de sal i pebre vermell. Ho fem tot puré amb la batedora elèctrica fins que aconseguim la consistència d’un paté (si fa falta podem…

PATÉ DE TOFU

Un paté facil, rápido y buenísimo! En casa triunfa hace décadas ya, y siempre sabe distinto, depende del aceite, de si lleva aceitunas, orégano, alcaparras… de las cantidades… INGREDIENTES BÁSICOS: Tofu fresco Miso Aceite de oliva Hierbas aromáticas: orégano, albahaca… En un recipiente para la batidora le ponemos el tofu (250gr normalmente) y le añadimos…

COCA DE VERDURES

Podem aprofitar les verduretes d’un altre àpat i la massa serveix també per fer pizzes cruixents. Ingredients per a sis persones: dos tasses de farina la quantitat de líquid  que agafi la massa amb: mig d’aigua i mig d’oli – o margarina- un xic de sal. ingredients al vostre gust: verduretes, salsa de tomàquet, formatge…..

Galetes d’oli

La Yamina d’Olot em va ensenyar aquestes  galetes, molt fácils de fer, hi pots afegir cacau en pols, coco ratllat, fruits secs  picats, sèsam, el que tinguis i t’agradi.… INGREDIENTS 1 kg de farina 4 ous una tassa d’oli una tassa de sucre mascavo  (o mitja de sirope d’arç o el que us agradi més…

Receptes amb Umeboshi

Potser aniria bé primer parlar de que és el UMEBOSHI i de les seves propietats, que son moltes i variades. L’Umeboshi és un tipus de pruna japonesa seca i fermentada durant dos anys amb sal i fulles de Shiso, planta que li afegeix minerals i poders antial.lèrgics. L’efecte més interessant és que alcalinitza el PH…

EMPANADES VEGETALS

INGREDIENTS: Per la massa: farina llevat premsat o de pols per fer pa sal oli o margarina Pel farcit: ceba tomata formatge tofu bolets, col, etc….. herbes al gust – orenga, pebre, clau, etc..- PROCEDIMENT Per fer la massa, diluïm el llevat si és premsat amb aigua tèbia, i si és llevat amb pols l’ajuntem…