TE CHAI

INGREDIENTS

  • te negre
  • cardamom
  • clau
  • pebre negre
  • gingebre
  • nou moscada
  • canyella.

Normalment preparem una quantitat suficient per fer varies infusions i ho guardem en un pot de llauna amb tapa.

PROCEDIMENT

Barregem,  en sec, el te negre amb les espècies, la quantitat de cada una segons si ens agraden més o menys, el millor es fer proves.

Per fer el te chai a la India,  fan bullir l’aigua amb el sucre i una mica de llet, als darrers minuts afegeixen les espècies i el té. Nosaltres -com que el sucre millor no tastar-lo- , farem bullir primer l’aigua  i prepararem una infusió de 10 min. a 15 minuts amb mitja cullerada per persona de la barreja – 1 litre d’aigua dues culleradetes de té i espècies-   i un cop a la tassa hi afegirem llet d’arròs o de civada si ens agrada. Es pot prendre  fred o calent.

Normalment aquesta infusió admet dos carregades d’aigua, la primera serà més forta i la segona més lleugera……però també va a gustos….com tot!!!

Anuncios

4 Comentarios Agrega el tuyo

  1. Clàudia dice:

    Ùltimament barregem també una mica de regaliz triturat. Queda ben dolç.

  2. cuinaverda dice:

    Siiiiii, i tant, la regalessia endolça naturalment, potser el seu sabor és molt fort i amb poqueta ja nhi ha prou si no vols que amagui totes les altres espècies……. gràcies pel comentari,sempre tant certer!!

  3. Carmen dice:

    Hola Laura!!!

    Cuanto tiempo, soy Carmen, la sobrina de María y Sedo. He llegado aquí a través de la Violeta y quería hacerte petición de más recetas de infusiones, pues me acuerdo que en tu casa las tomaba hechas por ti y eran muy ricas. Un abrazo muy fuerte para ti y toda la familia!!

    1. cuinaverda dice:

      sabores de recuerdos! te cojo el guante y añadiré mas infusiones en las recetas….. pero imagino lo que sucederá, como innuevo continuamente y además llevas ya muchos kilometros recorridos , igual quedan lejos las de entonces…. gracias por tu aportación. te deseo salud y lo mejor para tu entorno., buenas fiestas!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s