Receptes amb Umeboshi

Potser aniria bé primer parlar de que és el UMEBOSHI i de les seves propietats, que son moltes i variades.

L’Umeboshi és un tipus de pruna japonesa seca i fermentada durant dos anys amb sal i fulles de Shiso, planta que li afegeix minerals i poders antial.lèrgics.

L’efecte més interessant és que alcalinitza el PH de la sang, normalment àcida degut a la nostra alimentació desequilibrada.

És desintoxicant ajudant al fetge a l’eliminació de toxines i l’excés de colesterol, també és antisèptic hepàtic i en la seva composició trobem calç, ferro, fòsfor, magnesi i potasi. Al mercat la podem trobar com pasta o les prunes seques . Recomenen guardar-les a la nevera un cop encetat l’envas

Tot son avantatges i tan sols hem d’aprendre com introduir aquest ingredient medecina en els nostres àpats. Podem afegir-la en la elaboració de patés -recepta paté de tofu- i purés per donar el gust salat que volem substituint la sal :

Té d’umeboshi:

INGREDIENTS:

  • 1 litre d’aigua
  • una culleradeta de pasta d’umeboshi o una pruna d’umeboshi.

Bullim l’aigua amb l’umeboshi durant ½ hora i colem. Deixem refredar i si ens sembla massa salada podem afegir més aigua. Molt bona a l’estiu , no abusarem d’aquesta beguda per que és salada, millor per quan tenim diarrea infecciosa ja que restableix la flora intestinal.

Salsa d’Umeboshi per amanides, pasta, arròs….

INGREDIENTS:

  • Salsa de Soja (Tamari o Shoyu)
  • aigua
  • Umeboshi (pasta o pruna)

Desfem la pruna en el morter sense l’òs o diluïm la pasta directament amb una mica d’aigua freda, afegim una cullerada de salsa de soja i si ens agrada afegim un rajoli d’oli d’oliva……

Té verd i umeboshi.

Afegim al tè banchà  , kukicha o tè verd una culleradeta de pruna en infusió….. Personalment ho prenc al matí quan faig dejunis llargs i noto que m’ajuda a energitzar la sang i per la depuració.