EMPANADES VEGETALS

INGREDIENTS:

Per la massa:

  • farina
  • llevat premsat o de pols per fer pa
  • sal
  • oli o margarina

Pel farcit:

  • ceba
  • tomata
  • formatge
  • tofu bolets, col, etc…..
  • herbes al gust – orenga, pebre, clau, etc..-

PROCEDIMENT

Per fer la massa, diluïm el llevat si és premsat amb aigua tèbia, i si és llevat amb pols l’ajuntem amb la farina i anem abocant l’aigua tébia poc a poc en la farina feta un volcà i amb els dits barregem per tal d’agafar textura , també afegim una mica d’oli o margarina, un pesic de sal  i hem d’ aconseguir fer una bola que no s’enganxi a les mans . Podem regular l’elasticitat afegint oli si està seca o més farina si s’enganxa molt…

Deixem reposar la massa una horeta tapat amb un drap net per tal que pugi la pasta .

Mentre puja la massa, farem el farcit que ens agradi…podem fer volar la imaginació. Per exemple podem començar fent un sofregit de ceba i quan està tova podem afegir col, trossets de tofu fresc, bolets, salsa de tomata crua, i ho deixem  fent xupxup juntets uns minuts fins que canvia de color i espesseix, el darrer que posarem será formatge rallat un cop fora del foc, també podem aprofitar les restes de formatge que tenim a la nevera a trossets petits….remenem que quedi tot unit i ho salpimentem al nostre gust.

Greixem una planxa de forn amb oli .

Ara fem pessics de la massa i modelem boletes del tamany d’un panellet més aviat grandet i anem tapant-les amb el drap perque no se sequin amb l’ambient. Quan tenim totes les boles formades, amb el corró les aplanem una a una fent-li agafar la forma de cercle finet de la mida d’un platet de cafè i afegim al centre una cullerada de farcit. Tapem la pestanya donant la forma d’empanada i amb els dits o una forquilla, tanquem bé els límits. Les anem posant a sobre la safata del forn.

Podem pintar les empanades per sobre amb ou batut perque quedin més brillants.  Tenim el forn ja escalfat a 180ª i atenció, perque couen bastant ràpid, ho notarem quan agafin un color daurat súper apetitós

Anuncios